, , ,

Hur vi tillsammans kan rädda världen

Stora ord? Nä, jag tror på oss människor. Om vi gemensamt strävar åt samma håll kommer vi nå hur långt som helst. Och just i ämnen som konsumtion, återanvändning och att spara på jordens resurser är detta extra tydligt: Att det är vi enskilda individer som har makten i hur vi skapar vårt nu och vår framtid.

För att rädda världen behöver vi bara se till att vi själva gör det vi kan för att:

  • Minska konsumtionen; tänk efter vad det är du köper. Är det verkligen etiskt och miljövänligt producerat? Eller är eventuell miljöcertifiering gjord för att mörka det faktum att produkten är gjord långt ifrån dig som slutkonsument för att företaget helt enkelt tjänar mer pengar på det?  Och behöver du verkligen det du köper, eller är det en del av dig som försöker fylla behovet av kärlek med saker istället för närhet och relationer? Det enda vi behöver göra är att ta ansvar för oss själva och vår konsumtion. Inte med pekpinnar och hårdhet, utan med dynamisk kärleksfullhet och tillit till att vår magkänsla leder oss rätt.
  • Öka interagerandet mellan oss människor; se till att flytta fokuset till det som inte kostar något, men betyder allt för vårt välmående: mänsklig kontakt. Le mot främmande medmänniskor, kom närmare dem du redan känner! Skapa säkra space där ni byter normerna i dagens samhälle mot egna mycket öppnare utan att riskera anseende, och se vad som händer.

Så, låt oss ge oss ut på världens resa tillsammans, var och en för sig ansvarig men med commitment att hjälpa och stödja varandra: Det blir kul! ;D

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *