Prova på

Kom och smid ditt eget smycke!

Ädelsmedjans halvdagskurs i silversmide

Under tre lektionstimmar får du och dina kurskamrater prova på silversmide i Ädelsmedjans fullt utrustade traditionella guldsmedsverkstad.

Med hjälp av Veronicas handledning och rätt verktyg kommer du att lyckas med att smida ett eget professionellt smycke. Vi hinner tex med att smida en ring, armband eller ett hänge i silver. Vi testar valsen, smideshammaren och diverse handverktyg. Ni får under tiden lära er mer om material och verktyg, och så avslutar vi med vitkokning och polering. Slutpolering sker i polertrumla under natten, och ditt färdiga smycke kan hämtas eller skickas till dig morgonen efter. 

Prova på-kurs som presentkort

Vill du ge någon en upplevelse som resulterar i ett vackert smycke? Köp ett presentkort du själv kan skriva ut och ge, eller låta oss skicka till din väns email-adress.

Vill ni smida era egna förlovnings/vigselringar?

Här kan ni om ni vill, använda ert ärvda guld. Vi rengör och smälter ert guld, eller använder nytt guld, och så får ni hjälp att smida era ringar här i smedjan. Vill ni sedan ha gravyr, steninfattningar och annat i dem går det att köpa till efter att era ringar är smidda.

Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Veronica på 070 960 00 22.