Prova på

Kom och smid ditt eget smycke!

Ädelsmedjans halvdagskurs i silversmide

Under tre lektionstimmar får du och dina kurskamrater prova på silversmide i Ädelsmedjans fullt utrustade traditionella guldsmedsverkstad.

Med hjälp av Veronicas handledning och rätt verktyg kommer du att lyckas med att smida ett eget professionellt smycke. Vi hinner tex med att smida en ring, armband eller ett hänge i silver. Vi testar valsen, smideshammaren och diverse handverktyg. Ni får under tiden lära er mer om material och verktyg, och så avslutar vi med vitkokning och polering. Slutpolering sker i polertrumla under natten, och ditt färdiga smycke kan hämtas eller skickas till dig morgonen efter. Detta till ett pris av 1100 kr/person, och ni behöver vara minst 2 och högst 6 för att kunna boka en kurs.

Bokar en kurs gör ni genom att ringa Veronica på 070-960 00 22 och komma överens om en kurstid, där ni kan välja vad som passar er bäst; både kvällar och helger är goda alternativ!

Prova på-kurs som presentkort

Vill du ge någon en upplevelse som resulterar i ett vackert smycke? Köp ett presentkort du själv kan skriva ut och ge, eller låta oss skicka till din väns email-adress.

Vill ni smida era egna förlovnings/vigselringar?

Här kan ni om ni vill, använda ert ärvda guld. Vi rengör och smälter ert guld, eller använder nytt guld, och så får ni hjälp att smida era ringar här i smedjan. Vill ni sedan ha gravyr, steninfattningar och annat i dem går det att köpa till efter att era ringar är smidda. Detta kostar ca 4500 kr för ett par ringar när ni är ett par som smider dem tillsammans, och tar ca en dag i anspråk.

Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Veronica på 070 960 00 22.