Ädelsmedjan är en traditionell guldsmedja grundad av Veronica Gullbrandson 1997. Den ligger vackert belägen vid foten av borgarberget i lilla pitoreska Kisa. Här är ett besök en upplevelse i sig. Vandra genom centrum i Kisa, ta en fika och besök oss i  den genuina, traditionella smedjan och njut av vackra smycken i inspirerande sekelskifteshus.  Boka gärna tid så vi finns på plats för dig!

Utöver beställningar, reparationer, omarbetningar och spännande prova-på kurser, skapas här alla de smyckeskollektioner som saluförs, för hand i små serier av guldsmedsmästare Veronica Gullbrandson. Inspirerat av natur, magi och mänskligt beteende. De kommer med sin historia, alla lika men unika, precis som oss människor och allt annat i naturen. Ett smycke från Ädelsmedjan stärker dina relationer på många av de vackraste sätt!

Det här är mig du möter i smedjan:

Veronica Gullbrandson

Veronica Gullbrandson

Guldsmedsmästare, grundare och CEO

Mitt namn är Veronica Gullbrandson. Jag är guldsmedsmästare som handsmider små serier av unika smycken där varje serie har sin egen historia och ursprung. Mina ledord är mänsklig utveckling, stolt hantverkskunnande och den glädje jag känner när jag har direkt kontakt med metallen jag formar.

Handsmide betyder för mig att det är mig ni ser smida mina smycken på bilderna och videor på den här sidan. Mitt kunnande och känsla för metallen är resultatet av 27 års yrkesutövande på heltid. Jag lämnar inte iväg några delar för massproduktion eller avgjutning. Smycket du köper är handsmitt enbart av mig själv, i min smedja i huset där jag också bor. Smideskonsten är mitt yrke och resultatet, att varje enskilt smycke blir unikt, är en stor del av min glädje och yrkesstolthet.