Ädelsmedjan är en traditionell guldsmedja grundad av Veronica Gullbrandson 1997. Den ligger vackert belägen vid foten av borgarberget i lilla pitoreska Kisa. Här är ett besök en upplevelse i sig. Vandra genom centrum i Kisa, ta en fika och besök oss i  den genuina, traditionella smedjan och njut av vackra smycken i inspirerande sekelskifteshus.  Boka gärna tid så jag finns på plats när du kommer!

Utöver beställningar, reparationer, omarbetningar och spännande prova-på kurser, skapas här alla de smyckeskollektioner som saluförs, för hand i små serier av guldsmedsmästare Veronica Gullbrandson. Inspirerat av natur, magi och mänskligt beteende. De kommer med sin historia, alla lika men unika, precis som oss människor och allt annat i naturen. Ett smycke från Ädelsmedjan stärker dina relationer på de allra vackraste sätt!

Det här är mig du möter i smedjan:

Veronica Gullbrandson

Veronica Gullbrandson

Guldsmedsmästare, grundare och CEO

Veronica Gullbrandson är Guldsmedsmästare i Kisa där hon byggt upp och driver Ädelsmedjan sedan 1997. Hon tog Gesällbrevet på Guldsmedsskolan i Mjölby 1997, och Mästarbrevet 2016. Hon behärskar alla aspekter av hantverket där även handgravyr, emaljering  och stenfattning ingår. Reparationer, omarbetningar och nytillverkning i nära samarbete med kunden är en stor del av Ädelsmedjan och Veronicas vardag, men där finns också hennes helt handsmidda kollektioner av artlika men unika smycken.

Veronica bygger genom sitt hantverk upp en besjälad smyckesvärld av blommor, drakar och insekter, där allt blir bärare och beskyddare av ideér. Hennes smycken är hållbara symboler för att stärka våra viktiga mänskliga relationer, och kan gå i arv för att stärka familjebanden. Slow jewelry när den är som bäst!

Bland hennes handsmidda kollektioner kan nämnas Månadsblommorna, Följeslagaren och hennes tredelscolliér med juvelbaggar. Prisbelönt av Region Östergötland genom att Östgötalåset blev utsett till 2006 års konsthantverk, samt Ädelbaggen år 2012 fick samma utmärkelse.

Veronica Gullbrandson är medlem i Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening, och får stämpla GR-stämpeln i sina handsmidda smycken. Din garant för att smycket är handsmitt av en mästarsmed!